Поділюсь з вами найсмачнішим тортиком, який будь-коли їла! Маю авторський рецепт шоколадного торта! Ніжні бісквітні шари та шоколадний крем з хрусткою начинкою!
Інгредієнти:
Шоколадний бісквіт:
- Яйця 3 шт.
- Цукор 80 г
- Сіль дрібка
- Олія 30 мл
- Молоко тепле 50 мл
- Борошно 80 г
- Какао 20 г
- Розпушувач 7 г
- Ванільний цукор 5 г
Шоколадний крем:
- Молочний шоколад 150 г
- Вершки 33% 400 г
Начинка:
- Білий шоколад 50 г
- Пшеничні пластівці в карамелі
Покриття:
- Натуральна горіхова паста 85 г
Приготування:
Шоколадний бісквіт:
У миску до яєць додаю цукор, сіль та збиваю міксером до посвітління. Вливаю олію та молоко, перемішую міксером. Окремо змішую борошно, какао, ванільний цукор та розпушувач. Додаю до тіста та перемішую до однорідності. Форму діаметром 20 сантиметрів застеляю пергаментом та виливаю усе тісто. Ставлю випікатись у розігріту духовку до 180 градусів на 30 хвилин. Охолоджую бісквіти та розрізаю горизонтально на 3 рівні частини.

Шоколадний крем:
Нагріваю вершки, слідкую, щоб вони не закипіли. Молочний шоколад заливаю гарячими вершками, розмішую. Пробиваю блендером до однорідності. Накриваю плівкою в контакт та кладу в холодильник до охолодження. Як крем повністю охолонув, збиваю його міксером до пишності та загущення. Перекладаю його в кондитерський мішок.
Начинка:
Беру білий шоколад та розтоплюю на водяній бані і також перекладаю в кондитерський мішок.
Збираю торт. Кладу роз’ємне кільце на тарілку для подачі. Кладу на дно перший шоколадний бісквіт. Покриваю зверху кремом. Тоді тоненьким шаром викладаю білий шоколад.

Тепер посипаю пшеничними пластівцями і зверху кладу ще трішки білого шоколаду і покриваю кремом. Накриваю другим бісквітом і роблю такий самий другий шар. Накриваю останнім бісквітом, замотую форму в харчову плівку та кладу у холодильник на декілька годин.

Розтоплюю горіхову пасту та прикрашаю неї охолоджений тортик. Смачного!
