Приготую сьогодні найідеальніші булочки до чаю! Улюблена начинка – згущене молоко, пухке і ніжне тісто. Саме те, що хочеться до чаю!
Інгредієнти:
Тісто:
- молоко тепле – 330 мл.
- цукор – 150 г
- дріжджі сухі – 8 г
- сіль щіпка
- яйце – 2 шт.
- борошно – 680 г
- масло вершкове розтоплене – 120 г
Начинка:
- згущене молоко варене – 350 г
Крихта:
- борошно – 30 г
- масло вершкове холодне – 15 г
- цукор – 10 г
- яйце – 1 шт. (для змащування булочок)
Приготування:
Тісто:
Тепле молоко змішую з цукром, додаю сухі дріжджі, сіль, перемішую. Додаю яйця, перемішую. Всипаю борошно і додаю розтоплене масло, замішую тісто руками. Накриваю плівкою та залишаю на 1,5-2 години.
Коли тісто відпочине і підросте, обминаю ще трішки з борошном. Ділю тісто на 14 однакових частин і формую кульки.

Кульки тіста розкатую, викладаю 1 ч. л. згущеного молока по середині. Складаю тісто рівно до середини, щільно защіпаю тісто. Закручую бо боках та скручую у трубочку. Викладаю на форму застелену пергаментом. Залишаю у теплому місці під рушником ще на 30 хвилин.

Крихта:
У миску до борошна додаю холодне вершкове масло та цукор, перетираю руками в крихту.
Тепер булочки змащую збитим яйцем та посипаю крихтою. Відправляю у розігріту духовку до 170 градусів на 30-35 хвилин. Прикрашаю для подачі цукровою пудрою!
