Овочева запіканка з броколі, капустою кейл та помідорами

Інгредієнти:

  • 1 велика броколі, розділена на суцвіття
  • 1 жменя молодої капусти кейл
  • 1 невелика цибулина, нарізана кубиками
  • 7 невеликих зубчиків часнику, подрібнених
  • 12 невеликих помідорів чері або винограду, розрізаних навпіл
  • 1 пачка вершкового масла (приблизно 80–100 г)
  • 150 мл вершків (можна 12% або 18%, легші будуть менш калорійними)
  • 1 столова ложка борошна (для загущення соусу)
  • Тертий сир моцарела (кількість за смаком – наприклад, 80–100 г)
  • 1 чайна ложка чебрецю
  • 1–2 столові ложки оливкової олії
  • сіль за смаком
  1. Броколі
    • Закип’ятіть воду з дрібкою солі.
    • Додайте суцвіття броколі та бланшуйте їх 2-3 хвилини, поки вони не стануть трохи м’якими, але залишаться твердими.
    • Злийте воду та промийте холодною водою, щоб зберегти колір.
  2. Овочі на сковороді
    • Розігрійте оливкову олію на сковороді.
    • Додайте цибулю та смажте до золотисто-коричневого кольору.
    • Додайте часник і смажте ще хвилину.
    • Додайте помідори та коротко обсмажте, поки вони трохи не розм’якнуть.
  3. Кале
    • В окремій каструлі закип’ятіть воду, додайте капусту на 1 хвилину, потім швидко злийте воду.
    • Додайте його до смажених помідорів.
  4. Вершковий соус
    • Розтопіть шматочок вершкового масла в невеликій каструлі.
    • Додайте 1 столову ложку борошна та ретельно перемішайте вінчиком до утворення гладкої маси.
    • Поступово додавайте вершки, помішуючи, доки соус не стане однорідним.
    • Приправте сіллю та чебрецем.
  5. Змішування та випікання
    • У жаростійку форму викладіть шар броколі, потім обсмажені овочі та капусту кейл.
    • Полийте все приготованим вершковим соусом.
    • Посипте тертою моцарелою.
  6. Випічка
    • Поставте в розігріту до 180°C духовку.
    • Випікайте 20–25 хвилин, поки сир не розплавиться і злегка не підрум’яниться.

Подача

Подавайте одразу після виймання з духовки – як самостійну, легку страву або як доповнення, наприклад, до запеченої курки чи риби.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *