Показую як я готую вʼялені помідори, які часто бачила на полицях в Сільпо за якісь дуже незрозумілі для багатьох гроші. Рецепт – простий і бюджетний. Під силу навіть пенсіонерам.
Інгредієнти:
- Помідори “сливки” 2.5 кг
- Часник 2 головки
- Сіль, цукор
- Тимʼян/Чебрець
- Прованська суміш трав
- Розмарин
- Оливкова олія 300-350 мл
Приготування:
Помідори розрізаю на 4 частини і викладаю на застелене пергаментом деко. Посипаю їх цукром, сіллю, прованськими травами і тимʼяном (чебрецьом). Пропускаю через прес часник і викладаю на помідори.

Ставлю їх в духовку при 130 градусів на 1 годину. Через годину привідкрити дверцята (щоб зафіксувати їх відкритими я ставлю металеву кришку) і випікати ще 1 годину.
Готові помідори розкладаю по стерилізованим банкам і додаю до них гілочки розмарину. Оливкову олію добре розігріваю на плиті і розливаю по баночках до самого верху.

Закриваю банки стерилізованими кришками і залишаємо охолоджуватись під рушником чи пледом.

Ось такі помідорки ми отримуємо. Дуже смачні, схожі на дорогі магазинні, що подають в ресторанах.
