Ідеально до кави! Хрустка скоринка і ніжна серединка – сам проситься до рота

Готую знаменитий Львівський сирник! Я його обожнюю! Від мого сирники ніхто ще ніколи не відмовився, тому раджу зберегти рецепт!

Інгредієнти:

Тісто:

  • маргарин (масло) – 150 г
  • цукор – 200 г
  • яйця – 2 шт.
  • борошно – 400 г
  • какао – 3 ст. л.
  • розпушувач – 2 ч. л.

Сирна начинка:

  • сир кисломолочний – 1 кг
  • крохмаль – 0,5 ст. л.
  • манка – 2 ст. л.
  • цукор – 200 г
  • ванільний цукор – 10 г
  • цедра 0,5 лимону
  • яйця- 5 шт.
  • масло розтоплене – 200 г
  • родзинки – 160 г

Приготування:

Тісто:

До масла кімнатної температури додаю цукор і збиваю міксером. Додаю яйця і продовжую збивати. Маса має збільшитись у двічі. До просіяного борошна додаю какао і розпушувач, перемішую. Додаю сухі інгредієнти і замішую тісто. Воно м’яке і не липне до рук. Ділю його на 2 частини: більшу і меншу. Кожну частину тіста кладу у харчову плівку і ставлю в морозилку на 1 годину.

Сирна начинка:

У миску до сиру додаю крохмаль, манку, цукор, ванільний цукор, цедру лимона, жовтки, розтоплене вершкове масло. Перебиваю все блендером. Білки окремо збиваю міксером у пишну піну. Додаю її у сирну масу, акуратно перемішую лопаткою. Додаю запарені і просушені родзинки, перемішую.

Більшу частину натираю на грубій тертці у застелену пергаментом форму. Далі викладаю сирну начинку.

Зверху натираю на терці меншу частину тіста. Випікаю у розігрітій духовці при температурі 180 градусів 50 хвилин. Охолоджую у формі 4-5 годин

Нарізаю і смакуємо з чаєм!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *