Даю рецепт улюбленого шоколадного медовика – іншими словами – це знайомий багатьом торт “спартак”. Тоненькі коржі і ніжний сметанковий крем дають всі підставити говорити, що такий торт можна їсти губами! Він дуже м’який і ніжний.
Інгредієнти:
Коржі:
- 200 г рідкого меду
- 1,5 ч. л. соди
- 180 г цукру
- дрібка солі
- 3 яйця
- 100 г вершкового масла
- 600 г борошна
- 50 г темного какао
Крем:
- 500 мл. вершків 33%
- 1 п. ванільного цукру
- 200 г цукрової пудри
- 700 г сметани густої, жирної
Приготування:
У каструлю з товстим дном вливаю мед, додаю соду, цукор, сіль, яйця і добре перемішую, Додаю м’яке масло, перемішую. Ставлю на вогонь і розтоплюю в однорідну масу, не доводячи до кипіння. Переливаю в миску.

Змішую борошно і какао, додаю до маси і замішую тісто руками. Розкачую ковбаску та нарізаю на 12 частин. Формую кульки, розкачую кожну кульку на пергаменті з борошном. Обрізаю кришкою 25 см. Проклюю виделкою. Випікаю усі 12 коржів у розігрітій духовці до 180 градусів приблизно по 4 хвилин. Обрізки також випікаю, з ним зроблю крихту для прикраси.

Крем:
Збиваю у мисці міксером вершки з ванільним цукром та цукровою пудрою до пишності. Додаю сметану і збиваю до однорідності.

Перемащую усі коржі кремом. Верх та боки торта також змащую. Посипаю крихтою від коржів. Прикрашаю кремом з кондитерського мішка, смачного!
