Хоч губами їж! Торт «Спартак» — мій перевірений рецепт з 90-х. В магазинах і кафе такого Не знайдеш

Даю рецепт улюбленого шоколадного медовика – іншими словами – це знайомий багатьом торт “спартак”. Тоненькі коржі і ніжний сметанковий крем дають всі підставити говорити, що такий торт можна їсти губами! Він дуже м’який і ніжний.

Інгредієнти:

Коржі:

  • 200 г рідкого меду
  • 1,5 ч. л. соди
  • 180 г цукру
  • дрібка солі
  • 3 яйця
  • 100 г вершкового масла
  • 600 г борошна
  • 50 г темного какао

Крем:

  • 500 мл. вершків 33%
  • 1 п. ванільного цукру
  • 200 г цукрової пудри
  • 700 г сметани густої, жирної

Приготування:

У каструлю з товстим дном вливаю мед, додаю соду, цукор, сіль, яйця і добре перемішую, Додаю м’яке масло, перемішую. Ставлю на вогонь і розтоплюю в однорідну масу, не доводячи до кипіння. Переливаю в миску.

Змішую борошно і какао, додаю до маси і замішую тісто руками. Розкачую ковбаску та нарізаю на 12 частин. Формую кульки, розкачую кожну кульку на пергаменті з борошном. Обрізаю кришкою 25 см. Проклюю виделкою. Випікаю усі 12 коржів у розігрітій духовці до 180 градусів приблизно по 4 хвилин. Обрізки також випікаю, з ним зроблю крихту для прикраси.

Крем:

Збиваю у мисці міксером вершки з ванільним цукром та цукровою пудрою до пишності. Додаю сметану і збиваю до однорідності.

Перемащую усі коржі кремом. Верх та боки торта також змащую. Посипаю крихтою від коржів. Прикрашаю кремом з кондитерського мішка, смачного!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *