Мій “ходовий” рецепт на кожен день! Найсмачніший «Зимовий пиріг» в моєму житті

Маю для вас найсмачніший рецепт дріжджового пирога! Тісто настільки вдале, що пиріг виходить немов пушинка – невагомий, повітряний, пористий, ніжний, з маленькими шматочками шоколаду!

Інгредієнти:

  • молоко тепле – 150 мл
  • дріжджі сухі – 5 г
  • цукор – 3 ст. л.
  • ванільний цукор – 10 г
  • сіль – 0,5 ч. л.
  • яйця – 3 шт.
  • борошно – 450 г
  • вершкове масло м’яке – 70 г
  • шоколадні крапельки – 150 г

Додатково:

  • шоколад розтоплений – 60 г
  • цукрова пудра для подачі

Приготування:

У глибоку миску вливаю тепле молоко, додаю дріжджі і 1 ст. л. цукру із загальної кількості. Перемішую вінчиком і накриваю рушником на 15 хвилин.

Потім розмішую і всипаю цукор, що залишився, додаю ще ванільний цукор, сіль та яйця. Перемішую міксером до однорідності. Тоді поступово всипаю просіяне борошно, замішую. У самому кінці замісу тіста додаю м’яке масло і шоколадні крапельки. Замішую тісто протягом кількох хвилин. Після додавання вершкового масла тісто не липне до рук, стає ніжне та м’яке. Кладу тісто в змащену маслом миску, накриваю харчовою плівкою, ставлю в тепле місце на 1 годину.

Форму діаметром 24 см застеляю пергаментом. Обминаю тісто і формую у кулю, кладу у форму і руками розплющую. Накриваю харчовою плівкою, ставлю у тепле місце на 30 хвилин.

Розтоплюю шоколад і перекладаю в кондитерський мішок. Малюю шоколадну спіраль по всій поверхні тіста. Ставлю пиріг випікатися у попередньо розігріту до 160 градусів духовку на 30 хвилин.

Після випікання залишаю пиріг охолонути прямо у формі. Прикрашаю перед подачею зверху цукровою пудрою і він виходить таким святковим!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *