Найсмачніший корисний Український десерт — мало хто цей рецепт. Забута кухня

Так готувала колись моя бабуся в печі! Це смачно і до сьогодні! Тепер я так готую для своєї родини, всі просять добавки, так смачно!

Інгредієнти:

  • 1 скл. пшоняної крупи
  • 1 скл. води
  • 1 яйце
  • 0,5 ч. л. солі
  • 1,5 ст. л. цукру
  • 1 ст. л. сметани
  • 200 г кисломолочного сиру
  • кориця дрібка
  • ванілін дрібка
  • 1 яблуко
  • курага за смаком
  • 30 г вершкового масла м’якого
  • вершкове масло + манка (для форми)
  • мед та горіхи (для подачі)

Приготування:

Спершу беру пшоно і промиваю його кілька разів у холодній воді, аж поки вода стане прозорою. Потім заливаю крутим окропом на 10 хвилин – так крупа не гірчитиме й отримає ніжний смак. Пересипаю у велику миску розпарене пшоно, додаю яйце, сіль та цукор, все ретельно вимішую, щоб смак рівномірно розподілився. Кладу сметану та кисломолочний сир, перемішую. Для аромату сиплю корицю, можна ще дрібку ванілі. Тепер додаю яблука, які нарізаю тонкими скибками, можна підмішати кілька шматочків кураги.

Форму для запікання змащую вершковим маслом і легенько присипаю манкою, щоб готова страва легко відставала від стінок. Викладаю всю кашу в форму, ретельно втрамбовую ложкою, щоб не лишалося пустот – яблука люблять зрушуватися, тож треба гарно притиснути. Зверху роблю невеличку масляну скоринку – змащую м’яким вершковим маслом, вона збереже сік і додасть рум’янцю.

Ставлю запіканку в розігріту духовку до 180 градусів на 40 хвилин, запікаю до золотистої скоринки. Хвилин за 10 до кінця перемикаю режим на верхній нагрів – так верх стане особливо апетитним.

Коли страва готова, даю їй трохи охолонути, обережно проходжуся ножем по краях і викладаю на велику тарілку. Гаряча запіканка прянощами. Для подачі поливаю медом і посипаю волоськими горіхами.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *