«Добош»: Закарпатський пиріг-торт — Хіт усіх гуцульських весіль! Ну дуже вже добрий

Поділюсь неймовірним рецептом розсипчастого тортика, з дуже ніжним шоколадним і смачним кремом. Ми пальчики облизуємо, так смачно!

Інгредієнти:

Коржі:

  • 100 мл теплого молока
  • 10 г харчового амонію
  • 500 г борошна
  • 2 яйця
  • 150 г маргарин розтоплений
  • 150 г цукру

Крем:

  • 5 ст. л. борошна
  • 2 ст. л. какао
  • 6 ст. л. цукру
  • 2-4 ст. л молока
  • 250 г масло вершкове м’яке
  • 100 г цукрової пудри
  • 1-2 ст. л. коньяку
  • шоколад розтоплений для прикраси

Приготування:

Коржі:

Змішую в теплому молоці харчовий амоній, залишаю на декілька хвилин. В окрему миску до просіяного борошна вбиваю яйця, додаю розтоплений маргарин, цукор та амоній з молоком. Замішую тісто, кладу у харчову плівку і відправляю у холодильник на 2 години.

Потім тісто ділю на 6 частин. Розкачую в круглі пласти діаметром 24 см. Присипаю борошном деко, кладу коржики, випікаю у розігрітій духовці до 220 градусів по 7-10 хвилин.

Крем:

У каструлі з товстим дном змішую борошно з какао і цукром. Тепер змішую з молоком. Варю декілька хвилин, помішуючи, до густоти. Забираю каструлю з вогню. В теплу, але не гарячу масу додаю м’яке масло. Замішую до однорідності міксером. Додаю цукрову пудру, замішую, тоді вливаю коньяк, перемішую.

Збираю тортик, змащую усі коржики кремом. Прикрашаю розтопленим шоколадом, смачного!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *