Бабуся моєї мами колись їх робила. Потім, коли вона…

Смажені зелені помідори – улюблений делікатес південної кухні, що складається з терпких зелених помідорів, загорнутих у хрустку паніровку з приправами та обсмажених до золотистої скоринки. Вони пропонують унікальне поєднання смаку, терпкості та пікантної хрусткості, яке просто неперевершене.


Інгредієнти для смажених зелених помідорів :
Інгредієнт Кількість
Великі зелені помідори 4
яйця 2
Молоко ½ склянки
Пшеничне борошно 1 склянка
Кукурудзяне борошно ½ склянки Панірувальні
сухарі ½ склянки
Крупної кошерної солі 2 чайні ложки
Меленого чорного перцю ¼ чайної ложки
Рослинна олія 1 кварта

Інструкції:
Нарізання помідорів: Наріжте великі зелені помідори кружальцями товщиною приблизно 1,2 см. Видаліть плодоніжки та кінчики квіток.
Підготовка панірувальних станцій: Підготуйте три неглибокі миски або тарілки для панірування.
Помістіть борошно універсального призначення на одну тарілку.
У мисці середнього розміру збийте яйця та молоко до однорідної маси. Вилийте цю суміш на другу тарілку або неглибоку миску.
На третій тарілці змішайте кукурудзяне борошно, панірувальні сухарі, крупну кошерну сіль та мелений чорний перець.
Панірування помідорів: Візьміть кожен шматочок помідора та спочатку занурте його в борошно, переконавшись, що він повністю покритий з обох боків. Струсіть зайве борошно.
Панірування з яєць: Далі занурте посипаний борошном шматочок помідора в суміш молока та яєць, переконавшись, що обидві сторони повністю вологі. Дайте стекти зайвому яєчному маслу.
Панірування з панірувальних сухарів: Нарешті, обваляйте вологий шматочок помідора в суміші панірувальних сухарів, обережно притискаючи, щоб крихти добре прилипли та повністю покрили обидві сторони.
Розігрійте олію: У великій сковороді (особливо добре підходить чавунна) налийте рослинну олію. Олія на сковороді має бути приблизно на 1,5 см завглибшки. Розігрійте олію на середньому вогні, доки вона не досягне температури приблизно 175-190°C (350-375°F). Ви можете перевірити готовність олії, всипавши в неї кілька панірувальних сухарів; вони повинні зашипіти та стати золотисто-коричневими приблизно за 15-20 секунд.
Смаження помідорів партіями: Обережно покладіть паніровані скибочки помідорів у гарячу олію партіями по 4 або 5, залежно від розміру вашої сковороди. Важливо не переповнювати сковороду, оскільки це знизить температуру олії та призведе до розм’якшення помідорів. Помідори не повинні торкатися один одного.
Смаження до золотисто-коричневого кольору: Смажте помідори з одного боку, доки вони не підрум’яняться, що має зайняти приблизно 2-3 хвилини. Потім обережно переверніть їх лопаткою та смажте з іншого боку ще 2-3 хвилини або доки вони не стануть золотисто-коричневими та хрусткими.
Злийте олію на паперових рушниках: Як тільки смажені зелені помідори стануть золотисто-коричневими з обох боків, обережно вийміть їх зі сковороди шумівкою та покладіть на тарілку, вистелену паперовими рушниками, щоб стекти зайва олія.
Повторіть з рештою помідорів: продовжуйте смажити решту панірованих скибочок помідорів партіями, стежачи за тим, щоб температура олії залишалася постійною. За потреби додайте більше олії на сковороду.
Подавайте та насолоджуйтесь: Подавайте смажені зелені помідори одразу, поки вони гарячі та хрусткі. Вони смачні самі по собі як закуска або гарнір. Їх також можна подавати з різноманітними соусами, такими як вершковий ремулад або гострий айолі. Насолоджуйтесь цією улюбленою південною стравою!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *