Даю свій один з кращих, якщо не найкращий рецепт пиріжків на воді! Тісто настільки вдале, що лишаю їх на столі хоч на 5 днів, хоч на тиждень – вони будуть залишатись м’якими!
Інгредієнти:
- 500 мл. води
- цукру 200 г
- 1 ч. л. солі
- олії 140 мл.
- 1 кг. борошна
- 30-50 г живих дріжджів
- начинка будь-яка
Приготування:
Кип’ячу воду у каструлі, додаю цукор, залишаю покипіти до розчинення цукру. Потім додаю сіль і олію. Кип’ячу 1-2 хвилини. Охолоджую приблизно до 40 градусів. Додаю дріжджі, замішую руками тісто. Якщо робите тісто для солодкої начинки, можете додати ванільний цукор. Перекладаю тісто у миску і накриваю харчовою плівкою та залишаю для підйому у два рази в теплому місці.

Відщипую шматочки тіста, формую кульки. Накриваю рушником і залишаю відпочити на 10-15 хвилин. Потім розкачую їх і вкладаю начинку, защіпаю і формую пиріжки.

На сковороді пиріжки смажу на розігрітій олії з кожної сторони на помірному вогні до рум’яності.

В духовці випікаю близько 15-20 хвилин на 170-180 градусах. Перед тим змащую пиріжки збитим жовтком з молоком.
