Найкращий тортик без духовки та розкачування коржів, який я готувала! Ставлю в холодильник і він готовий! Дуже ніжний крем, торт мій улюблений!
Інгредієнти:
Крихта:
- 250 г шоколадного печива
- 130 г вершкового масла розтопленого
Крем:
- 500 мл. молока
- 1 яєчний жовток
- 10 г ванільного цукру
- 3 ст. л. цукру
- 4 ст. л. кукурудзяного крохмалю
- 20 г вершкового масла м’якого
- 100 мл. вершків для збивання
Приготування:
Крихта:
Шоколадне печиво подрібнюю у чаші блендера у крихту, додаю розтоплене вершкове масло і перемішую. У форму діаметром 22 см. викладаю майже все крихке тісто, залишаю трішки для прикраси. Притискаю руками по дну і формую бортики.

Крем:
Вливаю молоко у каструлю, додаю яєчний жовток, ванільний цукор, цукор, крохмаль, перемішую. Ставлю варитись, постійно помішуючи, до загустіння. Забираю каструлю на стіл, одразу в гарячий крем додаю м’яке масло і перемішую. Вливаю вершки і перемішую. Перекладаю увесь крем у форму. Прикрашаю крихто, яку залишала, тільки по краях пирога.

Тепер ставлю в холодильник мінімум на 2 години, можна довше. Дістаю, нарізаю та насолоджуюсь ніжністю цього тортика!
