«Ми з чоловіком ледве могли повернутися на кухню після вечері…»

Цей рецепт пропонує класичне поєднання смажених овочів, ніжних всередині, злегка карамелізованих зовні та сповнених землистого смаку, підсиленого часником, чебрецем та петрушкою. Це простий та ситний гарнір, який добре поєднується майже з будь-якою основною стравою.

Печеня, картопля, морква та цибуля
Інгредієнти:
Інгредієнт Кількість Примітки
Морква 2 фунти Очищена, шматочки розміром на один укус
Картопля 6 цілих Нарізана кубиками, без шкірочки
Солодка цибуля 1 ціла Нарізана восьмими часточками
Часник 3 зубчики Мелена
оливкова олія 6 столових ложок
Сушений чебрець ½ чайної ложки
Сушена петрушка ½ чайної ложки
Сіль За смаком
Перець За смаком

Інструкції:
Розігрійте духовку: Розігрійте духовку до 245ºC (475ºF).
Підготуйте овочі:
Очистіть моркву та наріжте її шматочками розміром на один укус.
Наріжте картоплю кубиками розміром на один укус, залишивши шкірку.
Розріжте цілу солодку цибулину на восьмі частини.
Подрібніть зубчики часнику.

Приправте овочі: У великій мисці змішайте підготовлену моркву, картоплю та цибулю.
Додайте олію та приправи: Збризніть овочі оливковою олією. Додайте подрібнений часник, сушений чебрець, сушену петрушку, сіль (на ваш смак) та перець (на ваш смак).
Перемішайте, щоб покрити овочі: Ретельно перемішайте всі овочі, доки вони рівномірно не покриються оливковою олією та приправами.
Викладіть на деко: Викладіть приправлені овочі в один шар на велике деко або форму для випікання. Щільно накрийте деко алюмінієвою фольгою.
Початкове запікання: Запікайте в розігрітій духовці протягом 45 хвилин.
Продовження запікання: Обережно зніміть фольгу з дека. Продовжуйте запікати ще 30 хвилин або доки овочі не стануть м’якими, золотисто-коричневими та злегка карамелізованими. Помішуйте овочі кожні 10 хвилин протягом цього останнього періоду запікання, щоб забезпечити рівномірне приготування та підрум’янення.
Подача: Як тільки овочі просмажаться до вашого смаку, вийміть їх з духовки та подавайте гарячими як смачний гарнір. Смачного!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *