Йогуртовий торт: м’який та легкий, рецепт швидкого торта, який можна приготувати з дітьми (або з хлопцем)

Нарешті, опануйте рецепт класичного йогуртового торта, від списку інгредієнтів до секретів приготування та випікання. Чудовий спосіб провести післяобідній час з дітьми. Бонус? На вас чекає невеликий сюрприз.

Випічка – це дитяча забавка! Так, якщо ви опануєте класику . Сьогодні ми запрошуємо вас (заново) відкрити для себе один із найпростіших тортів, оскільки для його приготування не потрібні жодні мірні прилади, окрім баночки для йогурту. Цей рецепт м’якого йогуртового торта такий же цікавий, як і смачний , і підходить для дітей будь-якого віку! Він є чудовою основою для приготування різних видів тортів, додаючи шматочки яблук , лимонний сік або цедру , або навіть шоколадну крихту. Дізнайтеся всі поради, від приготування до випікання, щоб успішно приготувати цей м’який і легкий торт.

Йогуртовий торт: яку форму обрати для м’якого та повітряного результату?
Кругла чи прямокутна, форма важлива, коли йдеться про приготування пишного та ніжного йогуртового торта. Для цього ми рекомендуємо сталеву форму з клейким покриттям , ідеально підходить для мафінів та інших видів тортів . Однак будьте обережні, щоб не різати торт безпосередньо у формі, це може змінити покриття. Ви також можете обрати силіконову форму , дуже практичну під час виймання з форми .

Що стосується розміру форми , то все залежить від кількості гостей . Зверніть увагу, що кругла форма діаметром 22 см відповідає чотирьом порціям . Тому враховуйте від 2 до 4 сантиметрів додаткового кола залежно від того, чи запрошуєте ви на перекус 6 чи 8 осіб. Вибір форми для вашого надзвичайно легкого та пишного йогуртового торта також залежатиме від розміру вашої духовки! Для кращої циркуляції тепла рекомендується залишати простір у кілька сантиметрів між стінками та формою .

Як зберігати йогуртовий торт і зберегти його вологим?
Щоб найкраще зберегти ваш суперм’який йогуртовий торт і насолоджуватися ним на сніданок або як корисною закускою, потрібно загорнути його в алюмінієву фольгу або помістити в герметично закриту коробку , щоб запобігти його висиханню. Однак, уникайте нарізання його заздалегідь, краще наріжте на шматочки під час подачі , щоб він зберіг всю свою м’якість! У такому вигляді, подалі від вологи , ваш домашній йогуртовий торт зберігатиметься до тижня , якщо ви не змогли йому встояти до того часу.

Вологий торт: чим можна замінити олію в йогуртовому торті?
Серед інгредієнтів, що входять до складу йогуртового торта , олія робить його м’якшим. Для цього оберіть соняшникову або ріпакову олію . Якщо у вас їх немає, тоді оберіть таку ж кількість розтопленого вершкового масла . Інші інгредієнти, які не входять до основного рецепту йогуртового торта, такі як харчова сода або кукурудзяний крохмаль, також дозволяють отримати легку та м’яку текстуру .

Для бікарбонату додайте чверть чайної ложки до половини пакетика розпушувача, а для крохмалю розділіть кількість пшеничного борошна вдвічі або навіть на всю порцію, якщо у вас непереносимість глютену . Вибір йогурту також важливий: виявляється, грецький йогурт і білий сир , які багатші на жир, надають вашому торту більше вологи та легкості. Ви також можете додати ложку жирних вершків до натурального йогурту, ефект гарантований!

Приготування йогуртового торта: як дізнатися, чи він правильно приготований?
Хоча приготування йогуртового торта може бути дитячою забавкою, його успішне випікання іноді є зовсім іншою історією ! Щоб перевірити, чи він пропекся, не покладайтеся на зовнішній вигляд вашого торта, вставте лезо ножа вертикально в центр торта аж до серця . Якщо лезо виходить з тістом, він ще недостатньо пропекся . З іншого боку, якщо він виходить сухим, ви можете вийняти його з духовки та накрити алюмінієвою фольгою, щоб зберегти його вологим та запобігти висиханню .

Який рецепт йогуртового торта від Сиріла Ліньяка?
Незалежно від того, чи вирішите ви прикрасити свій йогуртовий торт лимоном , яблуками чи навіть шоколадною крихтою , основний спосіб приготування залишається незмінним. Його навіть дуже легко приготувати з дітьми , і ваги не потрібні . Йогуртна банка слугує мірною склянкою!

Інгредієнти:

1 банка оксамитового йогурту
1 банку йогурту з цукровою пудрою
3 горщики борошна
3 яйця
1 пакетик ванільного цукру
1 пакетик розпушувача
1 банка арахісової або соняшникової олії
1/2 органічного лимона
Підготовка:

Розігрійте духовку до 180°
Зніміть дві-три смужки цедри з лимонної шкірки. Дуже дрібно наріжте цедру.
Змішайте йогурт і яйця в салатниці.
Зберігайте банку з йогуртом, щоб додати цукрову пудру до суміші.
Змішайте перед додаванням дріжджів, борошна, ванільного цукру та цедри лимона.
Коли консистенція стане однорідною, додайте олію. Перемішайте.
Перекладіть тісто у форму, попередньо змащену маслом та посипану борошном. Випікайте 25-30 хвилин, уважно стежачи за процесом.
Вийміть торт з форми та дайте йому охолонути кілька хвилин перед подачею.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *