Як приготувати смажену кукурудзу: наші поради та рецепти

Відкрийте для себе наші прості та смачні рецепти грильованої кукурудзи. На барбекю, у духовці чи на сковороді… кожен знайде щось для себе!

Як смажити кукурудзу на барбекю?

Інгредієнти:

  • 4 качани кукурудзи
  • 40 г розтопленого вершкового масла
  • сіль, перець

Кроки підготовки:

Крок 1: Зніміть листя з кукурудзяних качанів.

Крок 2: Виріжте 4 прямокутники з алюмінієвої фольги. Покладіть по 1 качану кукурудзи на кожен прямокутник і змастіть його розтопленим маслом.

Крок 3: Приправте сіллю та перцем. Закрийте пакети.

Крок 4: Покладіть кукурудзяні пакунки на гриль і готуйте приблизно 30 хвилин, час від часу перевертаючи їх.

Крок 5: Відкрийте папільйотки та дайте їм охолонути перед вживанням.

Як смажити кукурудзу на сковороді?

Інгредієнти:

  • свіжа кукурудза на качані
  • напівсолоне масло
  • сіль, перець

Кроки підготовки:

Крок 1: У каструлі з високими бортиками (наприклад, сотейнику) закип’ятіть 2-3 см води.

Крок 2: Очистіть качани від шкірки та промийте їх під водою.

Крок 3: Як тільки вода закипить, додайте качани кукурудзи. Приправте сіллю та перцем, накрийте кришкою та варіть 2 хвилини.

Крок 4: Через 2 хвилини підніміть кришку та переверніть їх наполовину, щоб приготувати інший бік. Інший бік приготується швидше, оскільки він був попередньо приготований з парою, що виходила протягом перших двох хвилин.

Крок 5: Накрийте кришкою та готуйте 1 хвилину 15 хвилин / 1 хвилину 30 хвилин.

Крок 6: Вимкніть вогонь, вийміть качани кукурудзи, покладіть зверху один або два шматочки солоного масла та насолоджуйтесь, поки страва ще тепла.

Як запекти кукурудзу на грилі в духовці?

Інгредієнти:

  • 4 качани кукурудзи
  • 100 г солоного вершкового масла
  • сіль, перець

Кроки підготовки:

Крок 1: Видаліть листя, остюки та стебла з кукурудзяних качанів.

Крок 2: Закип’ятіть підсолену воду у великій каструлі, потім, щойно вона закипить, додайте качани та варіть 10-15 хвилин.

Крок 3: Злийте воду з качанів і дайте їм просохнути протягом 5 хвилин.

Крок 4: Змастіть вушка розтопленим солоним маслом і запікайте їх у духовці 30 хвилин. Періодично перевертайте їх, щоб вони не підгоріли, і змащуйте маслом.

Крок 5: Перевірте готовність, проколовши їх ножем. Подавайте з маслом, сіллю та перцем окремо.

Рецепт мексиканської смаженої кукурудзи

Інгредієнти:

  • 4 качани кукурудзи з листям
  • 2 столові ложки рослинної олії або розтопленого вершкового масла
  • сіль, перець
  • 100 мл (3/8 склянки) домашнього або магазинного майонезу
  • 250 г тертого сиру котія, пекоріно або пармезан
  • гострий порошок чилі
  • свіжий коріандр, дрібно нарізаний
  • 1 лайм

Кроки підготовки:

Крок 1: Розпаліть барбекю та зробіть сильний вогонь.

Крок 2: Очистіть кукурудзу, залишивши листя на кінці.

Крок 3: Зв’яжіть листя разом, щоб зробити щось на кшталт ручки під вухом.

Крок 4: Злегка змастіть кожне вухо олією. Приправте сіллю та перцем.

Крок 5: Покладіть кукурудзу на решітку барбекю, підклавши під неї складену алюмінієву фольгу, щоб запобігти її підгорянню.

Крок 6: Запікайте кукурудзу до золотисто-коричневого кольору з усіх боків, по 3 хвилини з кожного боку, загалом 12 хвилин. Змащуйте олією під час приготування.

Крок 7: Щоб подати страву в мексиканському стилі, викладіть смажену кукурудзу в качанах на тарілку. Намажте кожен листок майонезом і посипте сиром, чилі та кінзою. Збризніть соком лайма.

Рецепт смаженої кукурудзи з чебрецем, лаймом та пармезаном

Інгредієнти:

  • свіжа кукурудза на качані
  • 3 лайми
  • кілька гілочок свіжого чебрецю
  • трохи тертого пармезану
  • чорний перець і сіль
  • подрібнена петрушка
  • вершкове масло (бажано напівсолоне)

Кроки підготовки:

Крок 1: Зніміть листя та нитки з качанів і промийте їх під водою. Бланшуйте їх 10 хвилин у киплячій підсоленій воді. Злийте воду.

Крок 2: Розтопіть трохи вершкового масла на сковороді-гриль, додайте гілочки чебрецю, сіль і перець.

Крок 3: Обсмажте їх кілька хвилин з усіх боків, збризнувши кількома краплями лайма.

Крок 4: Коли вони підсмажаться на ваш смак, викладіть їх на тарілку для подачі, посипте пармезаном і подрібненою петрушкою.

Крок 5: Насолоджуйтесь ними гарячими з часточками лайма.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *