За допомогою кількох розумних методів консервування ви можете продовжити термін зберігання ваших помідорів. Попрощайтеся із зів’ялими та запліснявілими помідорами лише за 3 дні!
Черрі, яловичий стейк , ананас, зелена зебра… існує багато різновидів помідорів , а також рецептів, у яких їх можна додавати. Томатний тарт , томатне різотто або клафуті з помідорів чері – це лише кілька смачних прикладів. Ми любимо їх за соковиту, злегка солодку м’якоть. А якщо ви любите їх використовувати, вам також потрібно знати, як їх зберігати. Помідори крихкі, і найменша помилка може призвести до погіршення їхньої текстури та смаку, а іноді й до появи цвілі. Щоб уникнути небезпек, з якими вони можуть зіткнутися, ми поділимося з вами кількома ефективними методами. Тоді ви знатимете, як зберігати помідори протягом кількох місяців або навіть цілий рік поза холодильником або в олії. Хіба це не чудово?
Як правильно зберігати помідори природними засобами?
В ідеалі, помідори слід зберігати при кімнатній температурі, щоб зберегти свій аромат і текстуру. Ретельно помийте помідори, висушіть їх, а потім покладіть у кошик або салатницю. Не зберігайте їх разом з іншими фруктами, такими як яблука, банани або авокадо. Це може пришвидшити їх дозрівання. Помідори, які втратили плодоніжки, переверніть. Це запобіжить проникненню повітря.
Як зберегти помідори якомога довше?
Найкраще рішення – заморозити їх. Але як заморозити свіжі помідори? Це просто! Спочатку видаліть плодоніжки з помідорів. Потім добре помийте та висушіть плоди . Викладіть їх на деко, а потім покладіть у морозильну камеру на 1-2 години. Після того, як вони добре закриються, помістіть помідори в пакети для заморозки або герметичні контейнери та знову покладіть у морозильну камеру. Таким чином, ви можете зберігати їх до 12 місяців.
Як зберегти помідори на зиму?
Загальновідомо, що помідори – це літні фрукти. Щоб зберегти їх для споживання взимку , існує кілька рішень. Заморозьте помідори , помістивши їх цілими в морозильну камеру , попередньо помивши та висушивши. Приготуйте кулі , проваривши очищені та розрізані на четвертинки помідори протягом 20 хвилин в оливковій олії. Збийте їх у блендері, а потім покладіть у герметичну скляну банку. Або висушіть помідори , проваривши їх у духовці, розрізані на четвертинки (посоливши та поперчивши), протягом 30 хвилин при 150°C, потім 3 години при 100°C. Потім покладіть їх у банку з олією.
Як зберігати в’ялені помідори без олії?
Щоб зберегти в’ялені помідори без олії, існує одне правило : вони повинні бути повністю зневодненими (див. попередній абзац). Помістіть їх у герметичний контейнер. Потім поставте цей контейнер у прохолодне, сухе місце, захищене від світла. Таким чином, вони зберігатимуться до 2 місяців.
Чи варто зберігати помідори в холодильнику?
Хоча низькі температури в холодильнику ідеально підходять для зберігання багатьох продуктів, це не стосується помідорів. Згідно з журналом «60 Millions de Consommateurs», «за температури нижче 12°C вони втрачають свій аромат і лише частково відновлюють його, якщо зберігати їх при кімнатній температурі, принаймні протягом 24 годин » . Тому, купуючи помідори, їх необхідно постійно зберігати при кімнатній температурі , бажано в сухому місці. За таких умов помідори зберігаються тиждень або довше.