Блог

Помідори дольками! Взимку пальчики оближеш! Супер рецепт!

Це дуже вдалий і простий рецепт помідорів половинками на зиму. Виходить неймовірна закуска, від якої неможливо відірватися. Смак у цих помідорів особливий, спробуйте й переконаєтесь самі. Зберігаються вони чудово навіть при кімнатній температурі.

Інгредієнти:

  • Помідори 4 кг
  • Цибуля 500 г

На банку 500 мл:

  • Перець чорний горошком 10 шт.
  • Перець запашний горошком 3 шт.
  • Маринад 2 літри

Маринад на 1 літр води:

  • Сіль кам’яна 1 ст. ложка, 25 г
  • Цукор 3 ст. ложки, 75 г
  • Оцет 9% 1 ст. ложки, 15 мл

Приготування:

Стиглі помідори, добре миємо і нарізаємо на половинки, видаляючи плодоніжку та все зайве.

Цибулю ріжу пір’ям, не надто тонко. На дно чисто вимитої півлітрової банки кладу чорний перець горошком і кілька зерен духмяного.

Потім викладаю шар помідорів, легенько потрушую банку, щоб вони рівномірно розподілилися.

Далі посипаю цибулею і знову додаю помідори. Так шарами щільно заповнюю всю банку.

З чотирьох кілограмів помідорів виходить приблизно дванадцять банок по пів літра.

Для маринаду на один літр питної води додаю столову ложку кам’яної солі та три ложки цукру, перемішую і доводжу до кипіння.

Коли все розчиниться, зменшую вогонь і вливаю столову ложку 9% оцту.

Киплячим маринадом заливаю банки з помідорами і цибулею майже доверху, прикриваю кришками, попередньо обдавши їх окропом.

У велику каструлю кладу рушник, ставлю банки і заливаю теплою водою до рівня їхніх “плечиків”.

Накриваю каструлю кришкою, доводжу до кипіння, а потім зменшую вогонь і стерилізую півлітрові банки п’ять хвилин від моменту закипання.

Дістаю банки, щільно закручую кришки, перевертаю догори дном і накриваю теплим пледом. Так вони повністю вистигають.

Все, смачні, ароматні помідори половинками готові. Це простий рецепт, який завжди тішить результатом.

Смачного!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *