Думаєте, що ви опанували кулінарію картоплі?
Обережно: варіння картоплі у воді все ще має свої підводні камені…
Норберт Тарайр ділиться своїми порадами.
Картопля , невід’ємна частина кухні, є одним з найпопулярніших і найширше споживаних овочів.
Економічна, поживна та надзвичайно смачна, вона подобається всім у всіх своїх проявах:
хрустка картопля фрі, насичений гратен з брі або свіжий салат.
Хоча існує багато способів приготування, варіння, безсумнівно, є найпростішим, ідеальним для приготування кремового картопляного пюре. Але чи впевнені ви, що опанували його? У своєму акаунті в TikTok знаменитий шеф-кухар Норберт Тарайр , відомий своїм гумором, відвертістю та щедрими рецептами, ділиться простими порадами щодо ідеального варіння картоплі.
Безпомилкові поради Норберта Тарайра щодо варіння картоплі
Запуск холодною водою
Спочатку промийте картоплю, потім покладіть її у велику каструлю та залийте водою. « Ми починаємо з холодної води, щоб тепло могло належним чином піднятися та проникнути в картоплю ».
Картопля однакового розміру
« Переконайтеся, що всі вони приблизно однакового розміру », – радить Норберт. Звичайно, вони не всі будуть однакової форми. Але важливо, щоб їхній розмір був приблизно однаковим для рівномірного приготування . « Якщо покласти маленьку картоплину поруч з великою, маленька звариться, а велика – ні ». QED.
Не кип’ятити!
«Будьте обережні, — нагадує нам шеф-кухар, — не допускайте, щоб вода занадто сильно кипіла ». Кип’ятіння на сильному вогні, безумовно, заощадить час, але недоліком є те, що картопля лопне , і вся вода потрапить всередину. В результаті ви ризикуєте отримати щось дуже кашоподібне. Правильний метод? Покладіть картоплю в каструлю, залийте холодною водою , накрийте кришкою та нагрівайте. Як тільки вода закипить, зменште вогонь і дайте їй просто кипіти . Цього достатньо. Залежно від розміру картоплі, час варіювання коливатиметься від 15 до 25 хвилин.
Варіння картоплі у воді 🥔 Ідеально підходить для гарного #картопляногопюре ! #їжа #кулінарія #шеф-кухар #життяшефа #порада #урок #картопля♬ Хіп-хоп фон (814204) — Павло
Варена картопля, але для чого?
Зазвичай, коли ви варите картоплю, це для того, щоб пізніше приготувати картопляне пюре . Сміливо додавайте у воду, в якій вона вариться, букет гарні, стебло селери, цибулю або зубчики часнику. Коли картопля стане м’якою, злийте воду та очистіть її, поки вона ще гаряча. Ви можете трохи обпекти пальці, але важливо зробити це, як тільки картопля звариться, щоб потім можна було як слід розім’яти її.
Далі пропустіть картоплю через кухонний млин . Поступово влийте суміш гарячого молока та вершків і добре перемішайте, бажано вінчиком. Потім можна додати шматочки свіжого вершкового масла, продовжуючи збивати, до отримання однорідного та смачного пюре. Додайте приправи. Ваше пюре готове!