Завдяки своїм протизапальним та антиоксидантним властивостям він має благотворний вплив на когнітивні функції та мозок.
Цієї неділі, 7 лютого, France 5 транслюватиме документальний фільм, присвячений цьому маленькому горіху, що росте на Близькому Сході, з інтерв’ю з виробниками та споживачами.
Це можливість дослідити його численні переваги для здоров’я.
Волоські горіхи ідеально підходять для того, щоб трохи втамувати голод.
Це горіхи, що ростуть на горіховому дереві ( Juglans regia L. ). Це дерево може досягати 25 метрів у висоту та жити до 400 років.
Його легко впізнати завдяки своїй вражаючій сірій корі. Волоські горіхи належать до родини волоських горіхів (Juglansaceae). Перед тим, як їх вжити, необхідно розкрити лушпиння, зовнішню оболонку, яка їх містить. Лушпиння неїстівне, але його часто використовують як барвник столяри.
Яка користь волоських горіхів?
Волоські горіхи мають кілька корисних властивостей для здоров’я. Зокрема, вони такі:
антиоксидант
антиатероматозний, тобто допомагає боротися з накопиченням холестерину в артеріях.
проносне
гіпохолестеринемічний, що означає зниження рівня холестерину в крові
гіпотригліцеридемічний, тобто волоські горіхи допомагають знизити рівень тригліцеридів в організмі
протизапальні ліки
Незважаючи на численні переваги для здоров’я, волоські горіхи все ще дуже калорійні. Тому не рекомендується вживати їх щодня. Жменя волоських горіхів вагою 100 г містить приблизно 654 калорії. Однак їх вживання є гарним джерелом мінералів, зокрема кальцію (94 мг/100 г), магнію (120 мг/100 г), фосфору (260 мг/100 г) та калію (399 мг/100 г). Поліненасичені жирні кислоти, такі як омега-3 та омега-6, також присутні у значних кількостях (23,3 г/100 г) у волоських горіхах. Цей горіх також є гарним джерелом вітаміну А (52 мкг/100 г).
Волоські горіхи, союзник когнітивних функцій
Коли ви відчуваєте легку млявість, перекус кількома горіхами може дати вам заряд енергії, але це не єдина їхня користь. У 2019 році китайські дослідники вивчали вплив горіхів на мозок і когнітивні функції. Їхні результати були опубліковані в журналі «Харчування, здоров’я та старіння» .
Для дослідницьких цілей вчені зібрали дані з дослідження, проведеного в Китаї, в якому спостерігали за 5000 людьми віком від 55 років протягом понад 22 років. За словами дослідників, протизапальні та антиоксидантні властивості волоських горіхів були корисними для когнітивного здоров’я учасників .
Таким чином, автори дослідження підрахували, що помірне споживання горіхів може уповільнити вікове когнітивне зниження та запобігти нейродегенеративним захворюванням, таким як хвороба Альцгеймера .
Волоський горіх, потужний проносний засіб
Завдяки високому вмісту клітковини , волоські горіхи можуть полегшити здуття живота та біль у животі, спричинені запором . Вони також сприяють здоровій роботі кишечника. Однак будьте обережні, якщо у вас чутлива травна система, оскільки вживання волоських горіхів може прискорити кишковий транзит.
Волоські горіхи допомагають боротися з холестерином
Наявність омега-3 та омега-6 жирних кислот у волоських горіхах допомагає боротися з накопиченням поганого холестерину в організмі. Їхні антиатеросклеротичні та знижуючі рівень холестерину властивості допомагають зменшити відкладення холестерину в артеріях та крові. Регулярне вживання волоських горіхів також допомагає захистити серцево-судинну систему.
Волоські горіхи: цей фрукт допомагає боротися з остеопорозом
Остеопороз – це захворювання кісток, яке характеризується зниженням щільності кісткової тканини та змінами в її мікроархітектурі. Для уповільнення його прогресування волоські горіхи є ідеальним союзником, оскільки вони багаті на кальцій та антиоксиданти. Споживання волоських горіхів також рекомендується для уповільнення прогресування атеросклерозу – захворювання, яке вражає внутрішню оболонку артерій.
У яких випадках не рекомендується вживати волоські горіхи?
Горіхи є причиною багатьох харчових алергій. Щоб обмежити ризики для маленьких дітей, не рекомендується вживати горіхи до одного року. Якщо батьки, брат/сестра або інший родич вже мають алергію, слід уникати горіхів, доки дитині не виповниться три роки.
Не пропустіть цієї неділі, 7 лютого, о 20:50 на France 5: «Волоський горіх змушує нас непритомніти», документальний фільм Жана-Крістофа Шаттона.