Інгредієнти:
300 г борошна,
60 г цукру,
1 пакетик сухих дріжджів,
1 дрібка солі
, 50 г м’якого вершкового масла,
1 яйце
, 150 мл теплого молока.
Для крихти:
250 – 300 г борошна,
250 г холодного вершкового масла,
250 г цукру,
1 чайна ложка ванільного цукру
Для глазурі:
250 г цукрової пудри, просіяна вода
Підготовка:
1. Просто змішайте борошно із сухими дріжджами. Потім додайте сіль, масло, цукор, яйце та молоко і замішуйте гаком для тіста, доки не утвориться гладке тісто.
2. Потім накрийте та дайте піднятися на 20 хвилин. Тим часом приготуйте крихту.
Для цього наріжте холодне масло на шматочки, а потім швидко замісіть його з рештою інгредієнтів у кулю, стежачи, щоб тісто не почало злипатися.
4. Тепер сформуйте колоду та розділіть її на 12 рівних кульок. Розкачайте кожну кульку в коло діаметром приблизно 12 см.
5. Помістіть коло на деко. Потім розділіть кульку посипки на 12 рівних частин.
6. Покришіть крихту на дрібні шматочки та посипте нею дріжджове тісто.
Розігрійте духовку.
Випікайте 15-20 хвилин при температурі 180°C (верх/низ) або в духовці з вентилятором/конвекцією при температурі 180°C. Крихти не повинні підрум’янитися.
7. Після випікання вийміть крихти та залиште охолоджуватися на решітці.
8. Змішайте просіяну цукрову пудру з невеликою кількістю теплої води до однорідної маси, потім розподіліть її по печиву та відкладіть, щоб воно застигло.
Найкращий смак воно має свіжим.