Обожнюю готувати цей дуже смачний пиріг!
З легкістю може замінити торт на будь-якому столі!
Вологий, в міру солодкий, з приємною кислинкою!
Інгредієнти:
- яйця 2 шт.
- цукор 150 г
- молоко 150 мл
- олія 60 мл
- борошно 200 г
- розпушувач 2 ч л.
- борошно 1 ст. л.
- какао 1 ст. л.
- консервована вишня
Глазур:
- шоколад 200 г
- олія 50 мл
Приготування:
У глибокій мисці збиваю міксером яйця з цукром в світлу і пишну масу. Додаю молоко кімнатної температури, та олію, перемішую міксером. Просіюю разом борошно та розпушувач, перемішую міксером. Ділю тісто на 2 частини, до однієї додаю борошно, до другої какао, перемішую. Беру форму для запікання 15 на 15 см., змащую вершковим маслом, виливаю спочатку усе світле тісто, поверх шоколадне.

Тепер зверху викладаю вишню. Ставлю пиріг у розігріту духовку до 170 градусів, випікаю 25 хвилин.

Потім роблю глазур, у миску до шоколаду вливаю олію, розтоплюю в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Пиріг поливаю глазур’ю. Коли шоколад застигне, нарізаю шматочками, смачного!
