Поділюсь улюбленим рецептом голубців!
Такі, як колись готували в селі, я їх обожнювала!
З фаршем і салом, ну дуже добрі і прості в приготуванні!
Інгредієнти:
- Капуста 2 головки
- Рис 300 г + 1 л окропу
- Цибуля 2 шт.
- Морква 2 шт.
- Томатна паста 2 ст. л.
- Вода 100 мл
- Сало 200 г
- Фарш свинячий 500 г
- Окріп 200 мл
- Олія 100 мл
- Лавровий лист 3 шт.
- Петрушка, кріп за смаком
- Перець чорний мелений, сіль за смаком
Приготування:
Рис добре промиваю до прозорості води, всипаю у каструлю, заливаю кип’ятком, накриваю кришкою та кип’ячу 1 хвилину, вимикаю вогонь та залишаю під кришкою. Коли рис набрякне, промиваю його під холодною водою.
Нарізаю дрібно цибульку, моркву натираю на терці. Розігріваю олію на сковорідці і обжарюю цибульку до золотистого кольору. Всипаю моркву, обжарюю до злегка рум’яності. Додаю томатну пасту, перемішую. Вливаю воду, додаю сіль, тушкую 2-3 хвилинки.
Сало нарізаю дуже дрібними шматочками. Додаю до рису фарш, сало, засмажку, ретельно перемішую. Додаю дрібно порізаний кріп, петрушку, сіль, перець за смаком. Перемішую.

У каструлю до води додаю ложку солі, доводжу до кипіння, кладу капусту. Коли вже бачу, що листочки відстають, забираю капусту і відділяю листочки на окремій тарілочці. З охолоджених листочків обрізаю потовщення. Якщо листок великий розрізаю його навпіл.
Листочки капусти, які залишились викладаю на дно каструлі. Формую голубці, закручую начинку в листя, викладаю в каструлю, між шарами кладу лаврові листочки. Зверху насипаю 1 ч. л. солі, вливаю окріп та олію.

Каструлю ставлю на вогонь, накриваю кришкою, варю до кип’ятіння, вода в середині має піднятись. Тоді зменшую вогонь, знову накриваю кришкою та варю вже до готовності приблизно 40 хвилин. Голубці готові, смачного!
