Тільки зʼявляється на столі —одразу пуста тарілка. Оце головний хіт застілля

Готую ніжний та пікантний тортик, який нікого не залишає байдужим!

У мене вдома вже навіть жартують, коли сідаємо за стіл: «А курячий тортик буде?»

  Мої гості завжди просять приготувати саме його. 

Інгредієнти:

М’ясні млинці:

  • Фарш – 400 г (у мене курка зі свининою)
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець мелений – 0,5 ч. л.
  • Яйця – 2 шт.
  • Молоко – 450 мл.
  • Мускатний горіх мелений – 0,5 ч. л.
  • Борошно – 4 ст. л.
  • Розпушувач – 1 ч. л.

Начинка:

  • Зелень (багато) – кріп, петрушка
  • Гриби мариновані – 300 г
  • Сир плавлений – 2 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Сир твердий – 40 г (для прикраси)

Приготування:

М’ясні млинці:

Беру фарш, у мене змішаний курка зі свининою. Коли перемелювала м’ясо на м’ясорубці, одразу ж додала туди цибульку й часнику.
Тепер у фарш додаю сіль, чорного меленого перцю, яйця, молоко, ще мускатний горіх. Висипаю разом борошно та розпушувач у фарш. Добре замішую тісто. Консистенція виходить така сама, як на млинці.

Сковорідку трохи змащую олією й випікаю млинчики під кришкою з обох боків по 3 хвилинки. І так у мене виходить сім гарних млинчиків.

Начинка:

Беру багато зелені — кріп, петрушку, а якщо любите, то й базилік. Усе дрібно нарізаю. Далі мариновані грибочки. Я їх також дрібно подрібнюю. Ще беру плавлений сирок. Його краще трішки підморозити — тоді легше натирати. Я ще й тертку змащую краплиною олії, тоді сир до неї зовсім не прилипає. Додаю далі видавлений через прес часник та майонез. Усе гарненько перемішую і начинка готова.

Кожен млинець щедро змащую начинкою — приблизно по столовій ложці. Викладаю один на один. Коли доходжу до останнього, то зверху посипаю його твердим сиром, натертим на терці, та прикрашаю зеленою цибулькою.

Тепер ставлю торт у холодильник хоча б на пів годинки, щоб він добре просочився. І ось ніжна, пікантна й дуже святкова закуска готова! Мої гості завжди у захваті від цього курячого торта. Тож і вам раджу приготувати — побачите, як швидко він зникне зі столу!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *