Готую ніжний та пікантний тортик, який нікого не залишає байдужим!
У мене вдома вже навіть жартують, коли сідаємо за стіл: «А курячий тортик буде?»
Мої гості завжди просять приготувати саме його.
Інгредієнти:
М’ясні млинці:
- Фарш – 400 г (у мене курка зі свининою)
- Цибуля – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Сіль – 1 ч. л.
- Перець мелений – 0,5 ч. л.
- Яйця – 2 шт.
- Молоко – 450 мл.
- Мускатний горіх мелений – 0,5 ч. л.
- Борошно – 4 ст. л.
- Розпушувач – 1 ч. л.
Начинка:
- Зелень (багато) – кріп, петрушка
- Гриби мариновані – 300 г
- Сир плавлений – 2 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Майонез – 3 ст. л.
- Сир твердий – 40 г (для прикраси)
Приготування:
М’ясні млинці:
Беру фарш, у мене змішаний курка зі свининою. Коли перемелювала м’ясо на м’ясорубці, одразу ж додала туди цибульку й часнику.
Тепер у фарш додаю сіль, чорного меленого перцю, яйця, молоко, ще мускатний горіх. Висипаю разом борошно та розпушувач у фарш. Добре замішую тісто. Консистенція виходить така сама, як на млинці.
Сковорідку трохи змащую олією й випікаю млинчики під кришкою з обох боків по 3 хвилинки. І так у мене виходить сім гарних млинчиків.

Начинка:
Беру багато зелені — кріп, петрушку, а якщо любите, то й базилік. Усе дрібно нарізаю. Далі мариновані грибочки. Я їх також дрібно подрібнюю. Ще беру плавлений сирок. Його краще трішки підморозити — тоді легше натирати. Я ще й тертку змащую краплиною олії, тоді сир до неї зовсім не прилипає. Додаю далі видавлений через прес часник та майонез. Усе гарненько перемішую і начинка готова.
Кожен млинець щедро змащую начинкою — приблизно по столовій ложці. Викладаю один на один. Коли доходжу до останнього, то зверху посипаю його твердим сиром, натертим на терці, та прикрашаю зеленою цибулькою.

Тепер ставлю торт у холодильник хоча б на пів годинки, щоб він добре просочився. І ось ніжна, пікантна й дуже святкова закуска готова! Мої гості завжди у захваті від цього курячого торта. Тож і вам раджу приготувати — побачите, як швидко він зникне зі столу!
