Легендарний крем 80х років! Зі смаком Пломбіру — Без вершків і дорогого крем-сиру

Маю для вас, дівчатка, смачний крем для тортиків!

Готую дуже просто, з доступних продуктів.

А за смаком нагадує вершковий пломбір!

Інгредієнти:

  • 500 г молока
  • дрібка ваніліну (або ванільний екстракт, або ванільний цукор)
  • 2 яйця
  • 130-150 г цукру (можна регулювати)
  • 40 г крохмалю (у мене кукурудзяний)
  • 180 г вершкового масла розм’якшеного

Приготування:

Беру каструлю з товстим дном. У неї вливаю молоко і додаю ванілін, або ванільний екстракт, або ванільний цукор. Ставлю на плиту, помішуючи, доводжу майже до кипіння. В окремій мисці збиваю вінчиком яйця. Окремо з’єдную цукор із крохмалем. Додаю у 2 заходи до яєць, гарно перемішую до однорідності.

Над молоком пішла пара, воно ось-ось готове закипіти. Акуратно переливаю тільки частину молока в підготовлену суміш, перемішуючи.  Тепер переливаю усе назад у каструлю до молока. Знову ставлю на плиту на невеликий вогонь. Варю, постійно помішуючи, до загустіння маси. Знімаю каструлю з плити і перемішую крем до гладкості. Знову ставлю на плиту і проварюю до готовності ще 20-30 секунд на невеликому вогні.

Крем переливаю в миску, накриваю харчовою плівкою в контакт, залишаю охолонути до кімнатної температури.

Тепер в окремій мисці розм’якшене масло збиваю міксером до білого кольору і пишності. Також охолоджену заварну основу збиваю міксером окремо на мінімальній швидкості, щоб вона трішки пом’якшала. Щоб крем не розшарувався, вершкове масло і заварна основа обов’язково мають бути однакової кімнатної температури!

Порціями додаю заварну основу до вершкового масла, перемішуючи до однорідності на невеликій швидкості міксера.

Виходить дуже смачний і простий у приготуванні крем, можна збирати улюблені тортики!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *