Тортик моєї молодості! Найсмачніший торт 80х років! Хто пробує – просить рецепт!

Готую чудовий, красивий та дуже смачний тортик зі своєї молодості!

 Тепер хто пробує просить рецепт, готується просто

з’їдається в одну мить!

Інгредієнти:

Світлий бісквіт:

  • Яйця 6 шт.
  • Сіль дрібка
  • Цукор 200 г
  • Борошно 200 г
  • Розпушувач 1 ч. л

Шоколадний бісквіт:

  • Яйця 6 шт.
  • Цукор 200 г
  • Борошно 200 г
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • Какао 50 г

Крем:

  • Вершки 400 г
  • Цукрова пудра 100 г
  • Згущене молоко 400 г
  • Молоко для просочення бісквітів

Приготування:

Світлий бісквіт:

Розбиваю у глибоку миску яєчні білки, додаю солі, збиваю міксером до світлої маси. Поступово всипаю цукор та збиваю міксером до пишності. Тепер додаю яєчні жовтки та замішую міксером. Через сито просіюю разом борошно та розпушувач та замішую лопаткою до однорідності. Беру квадратну форму для випікання 22 на 22 см., застеляю її пергамент. Виливаю тісто, випікаю 40 хвилин у розігрітій духовці до 180 градусах.

Шоколадний бісквіт:

Шоколадний бісквіт замішую так само, тільки збиваю білки без солі і наприкінці з борошном та розпушувачем просіюю ще какао. Так само випікаю шоколадний бісквіт у тій самій формі.

Охолоджую два бісквіти, потім розрізаю навпіл, отримую 4 бісквіти. Руками збираю м’якушки з середини коржів, потім використовую їх для прикраси.

Крем:

У миску вливаю вершки, збиваю міксером з цукровою пудрою. Додаю згущене молоко та замішую міксером до однорідності.

Складаю тортик, пропитую молоком кожен бісквіт, викладаю крем, чергую світлі і шоколадні бісквіти. Змащую кремом повністю торт.

Прикрашаю крихтами торт, також чергуючи. Заварюю чай чи каву та насолоджуюсь!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *