Як правильно чергувати шари в «Оселедці під шубою»: найвірніший рецепт

У мене обов’язково на новорічному столі завжди присутній «Оселедець під шубою».

Цей салат у мене люблять усі.

Сьогодні є безліч варіацій цієї страви, але особисто для мене класичний найкращий.

Це ідеальний рецепт! Хочу розповісти про те, які шари присутні в класичній шубі і в якому порядку вони мають слідувати. 

Я готую цей салат так, як мене ще вчив моя мама. і ніякі зайві інгредієнти я в нього не штовхаю. Наприклад, багато господинь люблять додавати в шубу варені яйця, розклавши білок і жовток в окремі шари, а потім ще частково жовтками прикрашають верхівку салату.

Я нічого проти не маю таких добавок, але це не стосується класичного рецепту. Нижче я розписала всі шари, які мають бути, та їх послідовність. 

Що потрібно на салат:

  • оселедець (найкраще підійде слабосолона);
  • морквина;
  • ріпчаста цибулька;
  • буряк;
  • картопля;
  • майонез.

Приготування:

Очищений і нарізаний у вигляді кубиків оселедець буде першим шаром . Для салату потрібно брати саме оселедець, пресерви не годяться. Я знаю, що багато хто не хоче возитися з оселедцем, тому купують пресерви. 

Цибулю ріжемо дрібно і викладаємо другим шаром . Класти його потрібно небагато! Він потрібний для того, щоб підкреслити смак риби. 

Шар картоплі буде наступним, тобто третім .

За картоплею настає черга моркви — четвертого шару .

І останній – буряк.

Змащуємо майонезом тільки зверху, буряки, тобто буде лише один шар. У середині шари не змащуємо, інакше виділятиметься велика кількість рідини і тоді шуба вийде через міру жирною та мокрою. Солити нічого не потрібно, тому що оселедці та майонез солоні. 

Ставимо шубу в холодильну камеру на кілька годин, а потім подаємо. 

Ось такі інгредієнти мають бути й у такій послідовності! Салатик тоді виходить чудовим!

Мені цікаво дізнатися, як ви готуєте цей салат? Якою послідовністю у вас йдуть шари? Діліться у коментарях.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *