Усього 5 яблук та 15 хвилин часу, і яблучний пиріг вже на столі. Такий ніжний, що тане в роті

Цей рецепт дозволяє приготувати пиріг з ніжним, пишним тестом та ароматними, соковитими яблуками.

Готувати його легко, а смак просто чудовий.

Яблучний пиріг за цим рецептом перевершує звичайну шарлотку.

Тісто виходить трохи щільнішим, нагадуючи по консистенції кекс, але при цьому воно залишається вологим і пишним, а яблука надають йому особливу кислинку та додаткову соковитість.

Спочатку у велику миску розбиваємо яйця, додаємо сіль, ванільку та цукор, віночком збиваючи до повного розчинення інгредієнтів. За бажанням можна додати трохи кориці.

Потім вливаємо в миску молоко і продовжуємо активно заважати. Розтоплене вершкове масло вливаємо в суміш яєчно-молочну, ретельно перемішуючи віночком.

Після цього вводимо в тісто борошно, що просіює, і розпушувач, розмішуючи до отримання однорідної маси без грудок.

Тісто має вийти густим, як на оладки, володіючи шовковистою текстурою та вершково-ванільним ароматом.

Для яблук вибираємо сорт із кисло-солодким смаком. Розрізаємо їх навпіл, видаляємо серцевину. Шкірку знімати не обов’язково. Шинкуємо яблука дрібними кубиками.

Форму для випікання змащуємо вершковим маслом, викладаємо на дно всі яблука і рівномірно розподіляємо їх. Потім заливаємо яблука тестом.

Пиріг випікаємо в розігрітій до 180 ° духовці протягом 30-35 хвилин.

Щоб перевірити готовність пирога, використовуйте дерев’яну шпажку, проткнувши нею тісто. Шпажка має залишитися сухою.

Пиріг виходить неймовірно смачним, ніжним та соковитим. Він чудово підходить як у гарячому, так і холодному вигляді. Подавайте його з чаєм чи кавою на сніданок.

Приємного апетиту!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *