Просто змішую картоплю з яйцем, а така смакота!
Давно забутий рецепт, а дарма!
Так готувала моя прабабуся, замість пиріжків!
Інгредієнти:
- Картопля 3 шт.
- Сіль 1 ч. л
- Яйце 1 шт.
- Відвар картоплі 200 мл
- Дріжджі сухі 1 ч. л.
- Цукор 1 ч. л.
- Зелена цибуля 1 пучок
- Борошно 500-550 г
- Олія 3 ст. л.
- Олія для смаження
Приготування:
Картоплю очищаю і нарізаю шматочками, відварюю у підсоленій воді до готовності. Тоді зливаю картопляний відвар, його залишаю і картоплю перетворюю на пюре. Додаю сіль, яйце, замішую. Вливаю картопляний відвар, замішую. Всипаю дріжджі, цукор, перемішую. Додаю дрібно порізану цибулю, перемішую. Всипаю борошно та замішую тісто руками. В кінці підмішую олію. Перекладаю тісто у миску, змащену олією і накриваю харчовою плівкою та залишаю на 30 хвилин.

Ділю тісто на шматочки на столі присипаному борошном, формую кульки, накриваю харчовою плівкою на 10 хвилин відпочити. На сковорідці розігріваю олію та обсмажую з обох боків до золотистості. Викладаю на паперові рушники, щоб позбутись зайвої олії.

Хай смакує!
