Люди добрі, телефон розривається! Ці «Коржики» принесли мені славу на все село

Сьогодні в мене на кухні – коржики на сметані.

Простий, швидкий і дуже домашній рецепт, з тих, що рятують, коли не хочеться морочитися з пиріжками чи складною випічкою.

А виходить — пухкенько, ароматно і так, що від однієї думки вже хочеться заварювати чай.

Інгредієнти:

  • 2 яйця
  • 1 ст. л. цукру
  • 1 п. ванільного цукру (за бажанням)
  • 0, 5 ч. л. солі
  • 2 ст. л. горілки (за бажанням, але з нею тісто виходить ніжніше) або води
  • 250 г сметани 20%
  • 350-400 г борошна
  • 1,5 ч. л. розпушувача або соди
  • олія для обсмажування
  • сметана для змащування готових коржиків

Приготування:

У миску розбиваю яйця, висипаю цукор, додаю пакетик ванільного і солі. Добре розтираю ложкою, щоб кристалики цукру розчинилися. Тепер вливаю горілку і перемішую. Додаю сметану  і знову перемішую, щоб усе з’єдналося в однорідну масу. У борошно всипаю розпушувач, перемішую і ще раз просію, щоб тісто вийшло повітряним.

Всипаю борошно частинами, одразу не всю норму, щоб не забити тісто. Мішаю ложкою, так швидше і руки чисті. Тісто повинно бути м’яким, навіть трохи липким. Довго його вимішувати не треба — кілька хвилин ложкою по колу, і досить. Прикриваю миску рушником і залишаю тісто «відпочити» хвилин на 20.

Стіл присипаю борошном, викладаю тісто, обминаю його, формую з нього ковбаску й нарізаю на невеличкі шматочки. Кожен шматочок підкочую в кульку.

Тепер розкачую коржики тоненько — 2–3 мм завтовшки, діаметром приблизно з невелику тарілку (десь 17 см). Сковорідку добре розігріваю і  розігріваю олію. Викладаю коржик, проколюю його виделкою і печу по 1–2 хвилини з кожного боку.

Щойно зняла зі сковороди, одразу беру ложку сметани й змащую гарячий коржик. Він вбирає її, як губка. Можна зверху присипати цукром, але я цього не роблю, бо тісто і так трішки солодке. Ось і все — коржики готові. Тоненькі, пузирчасті, злегка солодкуваті, добре просочені сметаною. Ідеальні до чаю!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *