Багато-багато яблук! Пиріг «Райське яблучко» — тісто як крем, майже не відчувається

Готую улюблений яблучний пиріг, який просто тане у роті! Всі мої з’їли за 5 хвилин! Так багато яблук ще ніколи не було в одному пирозі!

Інгредієнти:

Тісто:

  • 2 яйця
  • сіль дрібка
  • 100 г цукру
  • 70 мл олії
  • 80 мл молока
  • 200 г борошна
  • 10 г розпушувача
  • 2 яблука
  • 50 мл лимонного соку
  • 1 ч. л. висушеної цедри лимона (або цедра 0,5 лимона)

Сирна маса:

  • 200 г вершкового сиру (або маскарпоне)
  • 200 г йогурту
  • 2 яйця
  • 3 ст. л. цукру
  • 2 ст. л. крохмалю

Приготування:

Тісто:

Розбиваю яйця у глибоку миску, додаю сіль, цукор і збиваю міксером до посвітління. Вливаю олію і молоко, далі змішую міксером. Просіюю разом борошно і розпушувач, замішую вже тепер тільки вінчиком до однорідності. Очищені яблука нарізаю шматочками в окрему миску, вливаю до них лимонний сік і додаю цедру, перемішую. Перекладаю яблука до тіста і перемішую.

Беру форму для випікання 27 на 18 см, застеляю пергаментом і викладаю усе тісто. Пиріг тепер випікаю в розігрітій духовці при 180 градусів 35 хвилин.

Сирна маса:

Блендером замішую до однорідності вершковий сир, йогурт, яйця, цукор і крохмаль. Тоді вливаю усю сирну масу вже на випечений пиріг і знову випікаю при 180 градусів ще 25 хвилин.

Можна заварювати чай чи каву до цього ароматного пирога!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *