Готую улюблений яблучний пиріг, який просто тане у роті! Всі мої з’їли за 5 хвилин! Так багато яблук ще ніколи не було в одному пирозі!
Інгредієнти:
Тісто:
- 2 яйця
- сіль дрібка
- 100 г цукру
- 70 мл олії
- 80 мл молока
- 200 г борошна
- 10 г розпушувача
- 2 яблука
- 50 мл лимонного соку
- 1 ч. л. висушеної цедри лимона (або цедра 0,5 лимона)
Сирна маса:
- 200 г вершкового сиру (або маскарпоне)
- 200 г йогурту
- 2 яйця
- 3 ст. л. цукру
- 2 ст. л. крохмалю
Приготування:
Тісто:
Розбиваю яйця у глибоку миску, додаю сіль, цукор і збиваю міксером до посвітління. Вливаю олію і молоко, далі змішую міксером. Просіюю разом борошно і розпушувач, замішую вже тепер тільки вінчиком до однорідності. Очищені яблука нарізаю шматочками в окрему миску, вливаю до них лимонний сік і додаю цедру, перемішую. Перекладаю яблука до тіста і перемішую.
Беру форму для випікання 27 на 18 см, застеляю пергаментом і викладаю усе тісто. Пиріг тепер випікаю в розігрітій духовці при 180 градусів 35 хвилин.

Сирна маса:
Блендером замішую до однорідності вершковий сир, йогурт, яйця, цукор і крохмаль. Тоді вливаю усю сирну масу вже на випечений пиріг і знову випікаю при 180 градусів ще 25 хвилин.

Можна заварювати чай чи каву до цього ароматного пирога!
