Готую улюблений ніжний шоколадний тортик! Ці м’які та пухнасті коржі випікаю на сковороді! Готую швидко і просто, без духовки, раджу спробувати!
Інгредієнти:
Коржі:
- Яйця – 2 шт.
- Цукор – 150 г
- Олія – 50 мл.
- Молоко – 130 мл.
- Борошно – 240 г
- Розпушувач – 10 г
- Какао – 30 г
- Сода – 1 ч. л.
- Сік лимона – 1 ст. л. (або оцет, щоб погасити соду)
- Окріп- 100 мл.
Крем:
- Цукор – 150 г
- Какао – 40 г
- Жовток – 1 шт.
- Борошно – 2 ст. л.
- Молоко – 250 мл.
- Масло вершкове м’яке – 100 г
Приготування:
Коржі:
У глибоку миску розбиваю усі яйця. Тепер їх змішую міксером з цукром. Потім змішую з олією, молоком. Всипаю просіяне борошно, розпушувач і какао, замішую міксером до однорідності. Гашу соду лимонним соком, додаю в тісто, перемішую лопаткою. Вливаю окріп і перемішую.
Беру сковорідку 21 – 22 см., викладаю тісто на суху сковорідку. Випікаю так 6 коржів, на середньому вогні по 2 хвилини з кожного боку. Один корж перетворюю на крихту, якою буду прикрашати потім тортик.

Крем:
Беру каструлю з товстим дном. У неї всипаю цукор, какао, додаю жовток, половину молока, борошно і перемішую. Доливаю решту молока, перемішую. Ставлю на вогонь, помішуючи ложкою, доводжу до густого крему. Перекладаю крему у миску, накриваю плівкою в контакт та залишаю охолоджуватись. Коли заварна частина охолоне, в окремій мисці спочатку збиваю м’яке масло міксером до пишності. Тоді додаю заварну масу і збиваю міксером до однорідності.
Збираю тортик, змащуючи усі коржі кремом.

Також обов’язково змащую кремом верх та боки торта, прикрашаю крихтою від коржа. Заварюю чай і кличу рідних!
