Приготую м’які та смачні, ідеальні булочки, які всі обожнюють до чаю!
На вигляд і смак вони наче з пекарні, ну просто ідеальні!
Інгредієнти:
Тісто:
- 150 мл теплого молока
- 7 г сухих дріжджів
- 2 ст. л. цукру
- 2 ст. л. олії
- 8 г ванільного цукру
- 1 яйце
- 420 г борошна
- 1/2 ч. л. солі
- 1/2 ч. л. розпушувача
- 1 ст. л. вершкового масла м’якого
Крем:
- 150 мл молока
- 2 ст. л. цукру
- 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю
- 1 яєчний жовток
- 8 г ванільного цукру
Додатково:
- 1 яєчний жовток (для змащування)
- шоколадні краплі
Приготування:
Тісто:
Змішую тепле молоко, дріжджі, цукор. Додаю олію, ванільний цукор, яйце, перемішую. Просіюю борошно, сіль, розпушувач, додаю м’яке масло, замішую ложкою, потім руками. Перекладаю тісто у миску і накриваю харчовою плівкою та залишаю на 40 хвилин.
Потім тісто розкачую у прямокутний пласт, нарізаю смужками, а їх скручую у спіраль.

Крем:
Змішую у каструлі з товстим дном молоко, цукор, крохмаль, жовток та ванільний цукор. Ставлю на вогонь, постійно помішуючи, до загустіння маси. Перекладаю у миску, накриваю харчовою плівкою в контакт та залишаю охолоджуватись.
Викладаю булочки на форму для випікання застелену пергаментом. Змащую збитим жовтком. Крем перекладаю у кондитерський мішок з маленькою дірочкою, викладаю на булочки по колу. Посипаю шоколадними краплями. Випікаю у розігрітій духовці до 180 градусів приблизно 20-25 хвилин.

Яка смакота до чаю виходить!
