Кожен бачив і користувався ґратами, які зазвичай є в духовці.
Однак в основному всі використовували ґрати для того, щоб поставити на неї лист або форму для
запікання. Адже вона може виконувати набагато більше функцій! Розповідаю.

1. Можна приготувати на ґратах курячі гомілки
Я обожнюю в курці саме цю частину і найбільше люблю запікати ніжки в духовці разом із картоплею. І тепер я готую їх на ґратах. У відео все показано.

2. Можна приготувати тости
Якщо у вас немає тостера, то з приготуванням тостів чудово впорається звичайна решітка для духової шафки.
Просто наріжте хліб скибочками та помістіть кожен шматок у щілину. Під грати поставте деко і готуйте тости 5 хвилин при 200 ° С. Виходить навіть смачніше, ніж у тостері!

3. Можна заготовляти сухофрукти, гриби, овочі
Наріжте вище вказані продукти маленькими шматочками і покладіть на ґрати. Поставте на 5-6 годин у духовку та сушіть при 50-60°С.

4. Можна приготувати м’ясо, рибу чи овочі на грилі
Овочі наріжте у вигляді великих шматочків, вмочіть їх у масло, посоліть і помістіть на решітку. Запікати слід 20 хвилин|мінути| при 200° С.

Тільки не забудьте поставити лист під ґрати, щоб сік і жир стікав туди.
5. Можна стерилізувати банки

Мама завжди використовувала цей спосіб. Чисті баночки поставити на шийку і розмістити на ґратах. Стерилізувати потрібно 20 хвилин при 130°.